Генпрокуратура пояснила звільнення Володимира Замани з-під арешту

18:12, 24.05.2019
Генпрокуратура пояснила звільнення Володимира Замани з-під арешту

Володимир Замана (фото: RFE/RL)

Захист екс-начальника Генштабу Володимира Замани вважає, що ризики, які стали підставою для його арешту, змінились після завершення розслідування.
 
Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.
 
"Підставами для прийняття такого рішення стали, в тому числі, доводи сторони захисту про зміну ризиків… у зв’язку з оголошенням Головною військовою прокуратурою про закінчення досудового розслідування", - прокоментували в Генпрокуратурі рішення суду, який відпустив Заману з-під арешту.
 
Серед передбачених законом ризиків, які можуть бути підставою для арешту, є переховування від правоохоронців, знищення, приховування або спотворення доказів, незаконний вплив на інших фігурантів, перешкоджання слідству або вчинення інших правопорушень.
 
Прокуратура каже, що ретельно вивчить всі інші підстави після проголошення судом повного тексту ухвали апеляційного суду, який відбудеться 29 травня.
 
Як відомо, Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних Сил з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року. 19 лютого він був звільнений екс-президентом Віктором Януковичем і призначений заступником секретаря РНБО.
 
Однак через кілька днів Володимир Замана подав у відставку. За його словами, він написав рапорт у зв'язку з політичною ситуацією.
 
12 травня 2014 року в.о. президента України Олександр Турчинов скасував указ Віктора Януковича про призначення Володимира Замани заступником секретаря РНБО, а 22 липня президент Петро Порошенко звільнив його з військової служби.
 
Як повідомляла "УМ", раніше апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвокатів Володимира Замани і звільнив його з-під арешту.
 
Нагадаємо, 25 лютого колишній начальник Генерального штабу Володимир Замана отримав підозру в державній зраді. У суді Володимир Замана назвав вручену йому підозру "галіматьєю".
 
26 лютого Володимир Замана був заарештований без права на заставу.