Екс-глава Генштабу ЗСУ Замана вийшов на свободу

15:30, 24.05.2019
Екс-глава Генштабу ЗСУ Замана вийшов на свободу

(УНІАН)

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвокатів колишнього начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-полковника Володимира Замани.

 

Про це повідомив сам Замана в Фейсбуці.

 

Таким чином, суд скасував рішення Печерського райсуду Києва, згідно з яким Заману мали утримувати під вартою до 17 червня включно.

 

Генерал-полковника відпустили під особисте зобов'язання в залі засідань. 

 

 

Нагадаємо, як повідомив 25 лютого головний військовий прокурор Анатолій Матіос, колишній начальник Генерального штабу Володимир Замана отримав підозру в державній зраді. У суді Володимир Замана назвав вручену йому підозру "галіматьєю".

 

Як відомо, Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних Сил з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року. 19 лютого він був звільнений екс-президентом Віктором Януковичем і призначений заступником секретаря РНБО.
 
Однак через кілька днів Володимир Замана подав у відставку. За його словами, він написав рапорт у зв'язку з політичною ситуацією.
 
12 травня в.о. президента України Олександр Турчинов скасував указ Віктора Януковича про призначення Володимира Замани заступником секретаря РНБО, а 22 липня президент Петро Порошенко звільнив його з військової служби.