Москва обіцяє привітання Путіна після «перших успіхів» Зеленського на Донбасі

12:59, 20.05.2019
Москва обіцяє привітання Путіна після «перших успіхів» Зеленського на Донбасі

Найближчим часом у порядку денному Путіна немає ніяких контактів із Зеленським (фото: прес-служба Путіна)

У Кремлі пообіцяли, що Володимир Путін привітає новообраного президента України Володимира Зеленського після перших успіхів на Донбасі і "нормалізації російсько-українських відносин".
 
Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, чи буде Путін вітати Зеленського з інавгурацією, передають російські ЗМІ.
 
При цьому Пєсков не став пояснювати, в чому можуть полягати ці "перші успіхи", а війну на Донбасі, як і зазвичай, в стилі пропаганди Кремля, назвав "внутрішнім конфліктом на південному сході України".
 
"Але перші успіхи (у відновленні відносин Москви і Києва, - ред.) будуть очевидні. Якщо вони будуть, ми з вами їх побачимо неозброєним оком", - заявив він.
 
Пєсков також додав, що найближчим часом у порядку денному Путіна немає ніяких контактів із Зеленським.
 
Нагадаємо, Володимир Зеленський під час своєї промови на інавгурації послав сигнали президенту Росії Володимиру Путіну. Він дав зрозуміти, що діалог з Москвою можливий, але за виконання першої умови - повернення українських заручників з Росії.
 
Як повідомляла "УМ", Володимир Зеленський склав присягу президента у Верховній Раді.
 
Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам 2 місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Як проходила інавгурація Володимира Зеленського та всі подробиці, читайте в "УМ".