Зеленський попросив чиновників замінити портрет президента фотографіями дітей

12:35, 20.05.2019
Зеленський попросив чиновників замінити портрет президента фотографіями дітей

Володимир Зеленський прямує до Верховної Ради на свою інавгурацію (фото: facebook.com/ze2019official)

Новий президент України Володимир Зеленський закликав не розвішувати його портрети в кабінетах чиновників.
 
Про це він заявив під час своєї промови на інавгурації з трибуни Верховної Ради.  
 
"Моє обрання доводить: громадяни втомилися від досвідчених, системних, надутих політиків, які за 28 років створили країну можливостей - можливостей відкатів, потоків, дерибанів", - вважає шостий президент.
 
Зеленський пообіцяв збудувати "країну інших можливостей, де всі рівні перед законом", "де є чесні і прозорі правила гри", але для цього "до влади повинні прийти люди, які будуть служити народу".
 
"І я дуже хочу, щоб у ваших кабінетах не було моїх зображень, не було, будь ласка, моїх портретів", - сказав він і цю фразу в Раді зустріли оплесками.
 
За словами Зеленського, президент "не ікона, не ідол".
 
"Президент - це не портрет. Повісьте туди фотографії своїх дітей і перед кожним рішенням дивіться їм в очі", - сказав Зеленський.
 
Він також зазначив, що "бачить плюс" у тому, що інавгурацію призначили на понеділок: "Сьогодні вечірок не буде, будемо з вами працювати".
 
Зеленський одразу попросив прийняти закони про скасування депутатської недоторканності, про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, Виборчий кодекс і "відкриті списки", а також звільнити з посад генпрокурора, голову СБУ, міністра оборони.
 
Як повідомляла "УМ", Володимир Зеленський склав присягу президента у Верховній Раді. Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам 2 місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Також на свіоїй інавгурації Зеленський послав сигнали Путіну російською мовою.
 
Як проходила інавгурація Володимира Зеленського та всі подробиці, читайте в "УМ".