У Коростені відкрили пам’ятний знак Герою України Сергію Кемському

10:55, 19.05.2019
У Коростені відкрили пам’ятний знак Герою України Сергію Кемському

(фото: Оксана Климчук)

У Коростені відкрили пам’ятний знак Герою України Сергію Кемському, який загинув під час Революції Гідності. 

 

Розташований знак на початку вулиці, яка носить ім’я Сергія Кемського. Саме тут і зібралася небайдужа громадськість , аби вшанувати свого земляка, що став Героєм Небесної сотні, загинувши кривавого лютого 2014-го, пише газета "День".

 

 На урочистому відкритті мама Героя Тамара Гаврилівна висловлювала слова подяки кожному, називаючи чималий перелік імен і прізвищ, хто підтримував їхню родину у найтяжчі хвилини, хто постійно підставляє дружнє плече. Щира дякувала Тамара Кемська людям, які роблять все, аби і наступні покоління пам’ятали про її сина, який брав участь у протестах на майдані Незалежності в Києві, щоб відстояти європейські цінності, гідність і свободу українців, і поклав за це своє життя.

 

Під час урочистого заходу відбулося й вручення заохочувальної відзнаки імені Героя України Сергія Кемського, яку встановлено рішенням Коростенської міської ради для стимулювання молоді. Цьогоріч відзнаку отримав Микола Волковський – за особисті успіхи й активну громадську діяльність.

 

Сергій Кемський народився в місті Керчі Автономної Республіки Крим.

 

Разом з другом заснував Інститут політичних та економічних ризиків і перспектив, писав статті для «Української правди», газети «День» та інших видань. Перекладав з англійської, створив портал для англомовних користувачів про Україну. Заснував сайт, де юристи надавали безплатні онлайн-консультації громадянам. Також він був засновником та адміністратором онлайн-ресурсів «Кооперативний рух» та «Народний форум».

 

 

За своїми переконаннями він був анархіст. На Майдан приїздив часто, належав до «Чорної сотні». Допомагав виносити поранених. Загинув на вул. Інститутській в Києві від пострілу ворожого снайпера. Тіло виявили на подвір’ї біля Михайлівського собору.

 

Поховали Сергія в селищі Великий Яблунець Ємільчинського району Житомирської області, звідки родом його батьки.


Сергію Кемському було 32 роки…