Білорусь через бруд у нафті з Росії призупинила транзит до України

20:03, 17.05.2019
Білорусь через бруд у нафті з Росії призупинила транзит до України

Фахівці "Білнафтохіму" розробляють з Росією новий графік заміни нафти на чисту для подальшого транзиту за європейськими напрямками (ілюстративне фото)

Транзитні прокачування нафти Росії з Білорусі в напрямку України припинені через відсутність в Україні вільних резервуарів для відкачування "брудної" нафти.
 
Про це повідомив концерн "Білнафтохім".
 
"Транзитні прокачування в напрямку України нестабільні і в даний час припинені через відсутність вільних резервуарів на українській території для відкачування" брудної "нафти, що знаходиться в трубопроводі. Згідно з новим графіком прокачування, її відновлення заплановано в ніч з 19 на 20 травня", - відзначили у концерні.
 
"Білнафтохім" також повідомив, що транзит нафти у бік Польщі не здійснюється.
 
Віце-прем'єр Білорусі Ігор Ляшенко повідомив, що транзит нафти з Росії до Польщі по одній нитці "Дружби" може відновитися протягом 7 днів.
 
 
"Ми почули вчора від своїх колег, керівника "Транснафти", що реалізовується обсяг технічних і договірних заходів зі споживачами країн Західної Європи, по завіреннях російської сторони, дозволить, щоб в 7-денний термін одна нитка нафтопроводу на Адамове заробила", - сказав Ляшенко, слова якого наводить агентство БелТА.
 
У прес-службі концерну також розповіли, що фахівці "Білнафтохіму" розробляють з Росією новий графік заміни нафти на чисту для подальшого транзиту за європейськими напрямками.
 
 
Як відомо, 18 квітня Росія встановила обмеження на експорт до України нафти та нафтопродуктів. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України вважають цілком очікуваними обмеження Росією поставок нафти та нафтопродуктів в Україну.