Угорщина призупинила поставки брудної нафти з Росії

09:38, 27.04.2019
Угорщина призупинила поставки брудної нафти з Росії

Нафта з Росії останнім часом йде забрудненою (фото з відкритих джерел)

Угорщина призупинила поставки нафти Росії по трубопроводу "Дружба".
 
Про це повідомили в найбільшій нафтогазовій компанії Угорщини MOL, передають російські ЗМІ.
 
"MOL постійно контролює якість сировини, що надходить по трубопроводу Дружба, і не дозволяє не відповідній за стандартом сирій нафті надходити в Угорщину. До теперішнього часу якість сирої нафти, що надходить по трубопроводу, відповідала нормативним вимогам, проте ми вирішили тимчасово призупинити приймання сирої нафти. Забруднена сира нафту не може надійти на наш переробний завод", - зазначили в MOL.
 
Зауважимо, сьогодні в Мінську пройшли переговори щодо врегулювання ситуації з транзитом нафти по нафтопроводу "Дружба". Представники нафтотранспортних компаній України, Білорусі, Польщі і Росії погодили технічне рішення щодо відновлення його роботи.
 
Як відомо, Білорусь скликала переговори у зв'язку із загрозою повної зупинки системи магістральних нафтопроводів Дружба через "брудну" нафту.
 
У зв'язку з цим Білорусь вимушено призупинила експорт світлої нафти в Україну, Польщу і країни Балтії. Транзит нафти також припинила Польща, як і Україна.
 
Як відомо, 18 квітня Росія встановила обмеження на експорт до України нафти та нафтопродуктів. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України вважають цілком очікуваними обмеження Росією поставок нафти та нафтопродуктів в Україну.