Комітет Ради вдруге відклав засідання щодо інавгурації Зеленського

12:10, 14.05.2019
Комітет Ради вдруге відклав засідання щодо інавгурації Зеленського

(кадр "112 Україна")

Комітет Верховної Ради з питань регламенту розгляне проекти постанов про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на засіданні в середу, 15 травня, а не у вівторок, як було заплановано.
 
Про це сказав журналістам у кулуарах парламенту в. о. голови комітету Павло Пинзеник, передає "Інтерфакс-Україна".
 
За його словами, він запропонує членам комітету провести чергове засідання 15 травня, а сьогодні будуть розглянуті проекти постанов, які блокують підписання законів про мову та "зелений тариф".
 
"Доти, я сподіваюся, нам надійдуть останні дві постанови, які зареєстровано. Сподіваюся, що станом на завтра вони будуть останніми. Й ми зможемо розглянути їх усі й дати висновок", - сказав він.
 
Повідомляється, що засідання комітету в середу, 15 травня, призначено на другу половину дня, отже, Верховна Рада зможе розглянути ці проекти постанов не раніше ніж у четвер, 16 травня.
 
Зазначимо, народний депутат Віталій Купрій напередодні зареєстрував постанову про інавгурацію 26 травня. При цьому сьогодні нардеп Володимир Курінний зареєстрував постанову про проведення інавгурації 17 травня.
 
Таким чином, зараз в парламенті зареєстровано шість проектів постанов з чотирма датами інавгурації - 17, 19, 20 і 26 травня.
 
Як відомо, раніше спікер парламенту Андрій Парубій пообіцяв, що до кінця тижня дата інавгурації буде призначена.
 
Нагадаємо, напередодні депутати Віталій Купрій та Надія Савченко спробували зірвати засідання Погоджувальної ради вимогами інавгурації Зеленського.