Вибух на окупованій шахті в Юр’ївці: кількість загиблих гірників зросла до 6

21:26, 26.04.2019
Вибух на окупованій шахті в Юр’ївці: кількість загиблих гірників зросла до 6

(фото: соцмережі)

Рятувальники знайшли тіло шостого загиблого гірника на шахті "Східкарбон" в Юр’ївці на окупованій Луганщині.
 
Про це в ефірі програми "Нині вже" на "Громадському" повідомив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.
 
"На сьогодні мені відомо, що на поверхню підняли тіла п’ятьох загиблих, а загалом знайшли шість тіл. Зараз тривають гірничо-рятувальні роботи", - сказав він.
 
Таким чином, під завалами залишаються 11 людей.
 
За словами Лисянського, на шахті вибухнув газ метан.
 
"Він призвів до викиду вугілля та породи, що заблокувало гірників. За моєю інформацією, до епіцентру вибуху ще рятувальники не добралися. Була порушена техніка безпеки - не проводилися роботи, щоби не було скупчення газу метану. Це дуже затратні роботи, таким чином, власник шахти мав переключати людей з видобутку вугілля на ось такі роботи, а власникам шахт це не завжди вигідно, бо коли шахтарі видобувають вугілля - це їхні гроші, а коли вони займаються охороною праці, то звісно видобутку вугілля менше", - розповів представник омбудсмена.
 
Нагадаємо, вранці 25 квітня поблизу Алчевська вибухнула окупована шахта. Повідомлялося, що 5 гірників загинули. Водночас ЗМІ з посиланням на місцевих мешканців пишуть, що загинули всі 17 гірників, які були в шахті на момент вибуху.