Штаб Зеленського не хоче привітань Януковича й решти пропагандистів

14:03, 22.04.2019
Штаб Зеленського не хоче привітань Януковича й решти пропагандистів

У команді Зеленського заявили, що обійдуться без привітань Януковича (фото: facebook.com / Дмитро Разумков)

У команді Володимира Зеленського заявили, що обійдуться без привітань від засудженого заочно за держзраду екс-президента-втікача Віктора Януковича.
 
Про це сказав речник штабу Зеленського Дмитро Разумков у понеділок вранці, передає DT.ua.
 
"Протягом всієї кампанії команда Зеленського отримувала так звану "підтримку" від російських пропагандистів і колишніх українських чиновників. Ми обійдемося як без цієї підтримки, так і без їхніх привітань", - заявив Разумков.
 
Нагадаємо, вранці 22 квітня речник Януковича-молодшого Юрій Кірасір повідомив, що Віктор Янукович привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах. Янукович зокрема заявив, що хоче "низько вклонитися мудрому українському народу", який "зробив усвідомлений вибір".
 

Як повідомляла "УМ", у ІІ турі виборів перемагає Володимир Зеленський з попереднім результатом 73,21% голосів. Петро Порошенко отримав 24,45%. Згідно з даними, який ввечері 21 квітня оголосив Національний екзит-пол, за Володимира Зеленського проголосували 73,2%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 25,3% виборців.

 
Після оголошення результатів екзит-полу Володимир Зеленський пообіцяв, що не підведе українців. Також Зеленський розповів про свої перші кроки на посаді президента. Він зокрема заявив, що не бачить Юрія Луценка на посаді генпрокурора. Зеленського вже привітало з перемогою посольство США в Україні.
 
У свою чергу президент Петро Порошенко привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах. Водночас він заявив, що з політики не піде. Він пообіцяв: "Наша команда буде захищати курс на членство в Євросоюзі та НАТО. Лише у цій організації ми можемо гарантувати безпеку України, можемо отримати надійний захист від Росії як від країни-агресора".
 
А перший заступник голови Верховної Ради та уповноважений президента з ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що вона з командою Петра Порошенка готова до роботи в опозиції.
 
Український соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна висловила думку, що перемога Зеленського - це вирок нинішній політиці в Україні.
 
Як відомо, 21 квітня в Україні пройшов ІІ тур виборів. Чинний президент України Петро Порошенко проголосував у ІІ турі виборів та закликав українців голосувати з розумом, щоб зберегти країну і національну стратегію.
 
Його опонент Володимир Зеленський проголосував, сказавши: має відчуття, що все буде добре. При цьому Зеленський порушив таємницю голосування і отримав за це штраф.
 
Другий президент України Леонід Кучма проголосував зі словами, що йому шкода мабутнього президента.
 
А третій, Віктор Ющенко, після голосування сказав: "Суттю мого життя є Україна. Суттю мого життя є свобода. Свобода схожа на сонце, помічаєш, коли втрачаєш, коли її немає...".
 
 
Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирував з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.