Уляна Супрун отримала новий позов від Ляшка

16:31, 11.04.2019
Уляна Супрун отримала новий позов від Ляшка

Уляна Супрун назвала новий позов проти неї "атакою клонів" (фото: "Укрінформ")

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун отримала новий позов від лідера Радикальної партії Олега Ляшка.
 
Позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва, його подав депутат від Радикальної партії Олексій Ленський.
 
Про це у Facebook повідомила сама Уляна Супрун.
 
"Знову з проханням заборонити мені виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України. Знову провадження відкрито за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи", - написала в.о. міністра.
 
За її словами, суд вже розглядає подібну справу проти неї.
 

"Офіційне пояснення підстав просто переписане з попередніх позовів своїх колег невільних радикалів. Свого роду copy paste, але, мабуть, цього разу зі свого комп’ютера", - зазначила глава МОЗу.
 
Вона зазначила, що справжня причина позову проти неї - "порушення схем та корупційних потоків, звільнення одіозних медичних феодалів і пряма конфронтація з ними".
 
"Ця позовна заява - не що інше, як чергова атака проти трансформації системи охорони здоров’я. У час, коли увага всього суспільства прикута до виборів і їхніх результатів - сили адептів совєцького союзу, рускава міра і фармацевтичної мафії планують усунути нашу команду з Міністерства охорони здоров’я України", - каже Супрун.
 
Вона також додала, що адвокатами у новому позові проти неї виступають представники фірми GoLaw law firm, яка "обслуговує звільнених через корупцію ректорів медичних університетів, Катерину Амосову і Валерія Запорожана".
 
Згідно з даними судового реєстру, Окружний адмінсуд 25 березня дійсно відкрив провадження за позовом Ленського Олексія Олексійовича до Уляни Супрун.
 
Він просить визнати, що Супрун не має повноважень міністра, що її виконання цих повноважень з серпня 2016 року було протиправним. Також Ленський вимагає зобов’язати Супрун утриматись від виконання обов’язків міністра.
 
Суд дав в.о. міністра 15 днів, щоб надати свою позицію.
 

Як повідомляла "УМ", Окружний адмінсуд Києва за позовом Ігора Мосійчука тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров'я: судді не сподобався статус виконуючої обов'язки та громадянство очільниці МОЗу.

 

У свою чергу Кабінет міністрів оскаржив рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун. Активісти також підтримали Уляну Супрун.

 

11 лютого Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд апеляції про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Уляну Супрун біля суду зустріли оплесками, а її опонента Ігора Мосійчука - коридором сорому та вигуками "Ганьба!".

 

4 лютого Окружний адмінсуд Києва повернув повноваження Уляні Супрун, а 15 лютого суддя Сергій Каракашьян, який розглядає справу за позовом Ігора Мосійчука проти Уляни Супрун, заявив про самовідвід.

 

У справі проти Уляни Супрун призначили нового суддю - це Тетяна Скочок.