Суддя у справі Уляни Супрун заявив про самовідвід

16:45, 15.02.2019
Суддя у справі Уляни Супрун заявив про самовідвід

Суддя Оболонського райсуду Києва Сергій Каракашьян (УНІАН)

Суддя Сергій Каракашьян, який розглядає справу за позовом народного депутата Ігора Мосійчука проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, заявив про самовідвід.
 
Про це з зали суду повідомляє "Громадське".
 
За словами судді-спікера окружного суду Богдана Саніна, у Каракашьяна було кілька причин, щоб взяти самовідвід.
 
"Перша обставина - це те, що на суддю було подано скаргу до Вищої ради правосуддя. Суддя розцінив таке звернення виключно як тиск", - сказав Санін.
 
"Друга обставина - це те, що, коли він вирішував ухвалу про скасування заходів забезпечення позову, він змушений був дати оцінку певним доказам, які вже стосуються розгляду справи по суті. Таким чином, для судді виникли інші обставини, які викликають сумнів в його незаангажованості та об’єктивності", - пояснив суддя-спікер.
 
Санін розповів, що далі справу передадуть на автоматичний перерозподіл до технічного відділу, де визначать нового суддю.
 
За його словами, дата призначення нового судді залежить від того, коли справу отримає техвідділ суду.
 
"Якщо справа надійде сьогодні, ми вже сьогодні дізнаємося, хто визначений суддя по справі, якщо ні, вся інформація буде нам відома в понеділок", - сказав Санін.
 
При цьому він зазначив, що новим суддею точно не буде Каракашьян.
 
За словами Саніна, дата й час нового засідання у справі будуть відомі лише тоді, коли справа буде в руках у нового судді.
 
Як повідомляла "УМ", 14 лютого Окружний адмінсуд Києва повернув повноваження Уляні Супрун, після того, як тимчасово за позовом Ігора Мосійчука заборонив їй очолювати МОЗ.