«Знову совок»: Володимир В’ятрович стривожений щодо кандидата Зеленського

08:16, 11.04.2019
«Знову совок»: Володимир В’ятрович стривожений щодо кандидата Зеленського

Володимир В’ятрович (фото: facebook.com/pani.tersvetlana)

Заяви представників команди кандидата у президенти Володимира Зеленського підтверджують побоювання, що "Зеленський - це знову совок".
 
Про це у Facebook написав голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.
 
Він процитував слова Олександра Харебіна - члена команди Зеленського, відповідального за мовну та інформаційну політику:
 
 "На мой взгляд, совершает огромнейшую ошибку, отказываясь от прошлого наследия - Советского Союза, вот того, что является базовой ценностью для Украины. Зачем мы отдали Великую Отечественную войну России? На мой взгляд, ошибка. Почему мы не говорим о русском языке как важной части сообщества украинского, граждан Украины?"
 
При цьому В’ятрович зазначив, що нього питання гуманітарної політики є визначальними в Україні.
 
"І не лише тому, що займаюся ними професійно. Певен: мова, культура й історія роблять нашу країну унікальною і дають можливість її називати саме Україною. Тому я дуже уважний до висвітлення цих питань в програмах і діяльності політиків, особливо кандидатів в президенти. Тому мене непокоїть мовчання про це від Зеленського чи тривожні заяви від його оточення про потребу винести гуманітарні питання "за дужки" політики", - додав В’ятрович.
 
Як писала "УМ", Володимир В’ятрович хоче скасувати 9 травня для примирення українців.