ФБР почало розслідування проти Коломойського - ЗМІ

18:48, 08.04.2019
ФБР почало розслідування проти Коломойського - ЗМІ

(Кадр з програми "В гостях у Гордона")

Федеральне бюро розслідувань веде розслідування проти олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.

Про це повідомляє видання The Daily Beast з посиланням на одразу три джерела.


ФБР спільно з прокуратурою північного округу штату Огайо підозрюють олігарха у фінансових злочинах на території США. За даними джерел видання, йдеться й про відмивання грошей, однак звинувачень поки не висунуте.

"Коломойський категорично заперечує, що він займався відмиванням будь-яких коштів у Сполучених Штатах, і на цьому крапка», - прокоментував звинувачення адвокат бізнесмена Майк Салліван.

"Він - бізнесмен. Його банк захопив уряд, стверджуючи, що той перебуває на межі краху. Ця інформація виявилася хибною", - додав адвокат.
 

Також, за даними видання, Ігоря Коломойського "звинувачували у замовних убивствах" (у 2015 році), а тепер вважають покровителем кандидата у президенти, коміка Володимира Зеленського.

 

Співрозмовники видання в правоохоронних органах відзначають, що екстрадицію українця в США може ускладнити той факт, що він проживає в Ізраїлі.

За даними The Financial Times, олігарх зараз мешкає у Тель-Авіві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Коломойський: "Схеми" виявили три докази впливу


Як повідомляла УМ, в грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "Приватбанку".

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

У вересні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних, відхиливши позов клієнта банку.

Натомість Ігор Коломойський заявив, що не прагне повернути банк у свою власність, але вимагатиме від держави компенсацію "за незаконну націоналізацію банку". Зокрема, хоче повернути 2 мільярди доларів капіталу банку.