У Медведчука звинувачення Луценка назвали "маразмом останньої стадії"

16:51, 27.03.2019
У Медведчука звинувачення Луценка назвали "маразмом останньої стадії"

В "Опозиційній платформі - За життя" заявили, що звинувачення генпрокурора Юрія Луценка у незаконному перетині кордону кандидатом у президенти Юрієм Бойком і головою політради платформи Віктором Медведчуком - це політичне переслідування і "маразм останньої стадії".

 

Про це йдеться в заяві  партії.

 

Як йдеться в заяві, говорити про незаконний перетин кордону не можна, оскільки всі необхідні митні та прикордонні процедури були дотримані як при вильоті з України, так і при поверненні.

 

"Повідомляємо прем'єр-міністра України Гройсмана, міністра внутрішніх справ Авакова і генерального прокурора без юридичної освіти Луценко, а також режисера-постановника цієї передвиборної вистави, що ще 22.11.2016 Державіаслужба України дала відповідь з приводу прямих перельотів в Російську Федерацію Віктора Медведчука", - йдеться у повідомленні.

 

З посиланням на дані Державіаслужби зазначається, що повітряне судно з бортовим номером P-4 GEM має не російську реєстрацію, а реєстрацію Аруби (Нідерланди).

 

"Обмежень щодо виконання польотів іноземними повітряними судами не російської реєстрації з території України немає, за умови виконання процедур, описаних в Правилах надання експлуатантам дозволів на виліт з аеропортів України та приліт до аеропортів України", - наголосили у прес-службі "Опозиційної платформи".

 

Як повідомляла УМ, Генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи на засіданні Кабінету міністрів, заявив, що зареєструє кримінальне провадження про незаконний перетин кордону у зв’язку з польотом народного депутата, кандидата в президенти Юрія Бойка та лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука в Росію.

 

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з кандидатом в президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Російський прем'єр заявив, що потрібно обговорити "газову складову, оскільки, в цьому році закінчується термін дії угод в газовій сфері, і необхідно визначитися, що робити далі".

 

 

Служба безпеки України не виключила зв'язок візиту Юрія Бойка та Віктора Медведчука із попередженим СБУ в Харкові терактом у метро.

 

Президент Петро Порошенко заявив, що кандидат у президенти Юрій Бойко та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук об’єднуються проти України.

 

У "Нафтогазі" порахували наскільки вигідна Україні "знижка" на газ, яку Москва запропонувала кандидату у президенти України Юрію Бойку та главі політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку.

 

У "Нафтогазі" зазначили, що Медведчук говорив про поставки газу за ціною 240-260 доларів за тисячу куб. м., у той час, як Україна купувала на відкритих торгах в ЄС у березні за ціною в середньому 226 доларів за тисячу куб. м. А на квітень ціна знизилася до рівня близько 217 доларів за тисячу куб. м.

 

 

  •