Луценко пообіцяв відкрити кримінальне провадження через візит Бойка та Медведчука в Росію

12:38, 27.03.2019
Луценко пообіцяв відкрити кримінальне провадження через візит Бойка та Медведчука в Росію

Бойко та Медведчук на зустрічі з прем'єром Росії Медведєвим (кадр відео)

Сьогодні, 27 березня, буде зареєстроване кримінальне провадження про незаконний перетин кордону у зв’язку з польотом народного депутата, кандидата в президенти Юрія Бойка та лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука в Росію.

 

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи на засіданні Кабінету міністрів, пише Громадське.

 

"Питання не тільки до аерослужби, але й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку", — сказав генпрокурор.

 

Як повідомляла УМ, Прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з кандидатом в президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Російський прем'єр заявив, що потрібно обговорити "газову складову, оскільки, в цьому році закінчується термін дії угод в газовій сфері, і необхідно визначитися, що робити далі".

 

 

Служба безпеки України не виключила зв'язок візиту Юрія Бойка та Віктора Медведчука із попередженим СБУ в Харкові терактом у метро.

 

Президент Петро Порошенко заявив, що кандидат у президенти Юрій Бойко та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук об’єднуються проти України.

 

У "Нафтогазі" порахували наскільки вигідна Україні "знижка" на газ, яку Москва запропонувала кандидату у президенти України Юрію Бойку та главі політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку.

 

У "Нафтогазі" зазначили, що Медведчук говорив про поставки газу за ціною 240-260 доларів за тисячу куб. м., у той час, як Україна купувала на відкритих торгах в ЄС у березні за ціною в середньому 226 доларів за тисячу куб. м. А на квітень ціна знизилася до рівня близько 217 доларів за тисячу куб. м.