Голові черкаського осередку Нацкорпусу Дмитру Кухарчуку присудили домашній арешт

09:15, 13.03.2019
Голові черкаського осередку Нацкорпусу Дмитру Кухарчуку присудили домашній арешт

(Дмитро Кухарчук / Facebook)

Голові обласного осередку партії “Національний корпус” Дмитру Кухарчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Під домашнім арештом він перебуватиме два місяці – до 10 травня 2019 року.

 

Водночас суд визнав обгрунтованими доводи захисника, які вказують на те, що затримання активіста було незаконним.

 

Як інформує черкаське видання "18000", на Дмитра Кухарчука поклали обов’язок прибувати до слідчого відділу, який розслідує справу, не залишати місце постійного проживання протягом вказано терміну.

 

Рішення суду присутні на засіданні активісти зустріли оплесками. Окрім рідних і друзів, на суд також приїхали лідер Національного Корпусу Андрій Білецький і народні депутати Олег Петренко, Ігор Луценко та Володимир Парасюк, які висловили бажання взяти побратимів на поруки.

 

Раніше у Соснівському райсуді обрали запобіжний захід для іншого фігуранта справи – активіста “Національного корпусу” Антона Братка. Йому суд призначив запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

 

"Наші хлопці вийдуть на свободу, хоча вона й буде обмежена, натомість щодо корупціонерів, які грабують військовий бюджет країни, жодних питань у правоохоронних органів не виникає. Що ж боротьба за справедливість триває. За грати мають сісти мародери, а не борці за правду", – наголошують у Національному Корпусі.

 

 

 

Як відомо, 9 березня редставники Нацкорпусу влаштували сутичку  з правоохоронцями у Черкасах, в резулбтаті якої постраждало два десятки поліцейських, зокрема, й начальник Головного управління нацполіції в Черкаській області Валерій Лютий.
 
 
Поліцейські зупинили представники Національного корпусу, коли ті намагалися прорватися на сцену, щоб зірвати виступ президента Петра Порошенка. Медики діагностували у постраждалих правоохоронців опіки очей, шкіри обличчя та травми голови.
 
 
У партії "БПП "Солідарність" заявляють, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
 
 
А сам Нацкорпус звинуватив поліцію Черкас у жорсткому затриманні сімох його представників.