У Севастополі суд окупантів ліквідував релігійну організацію баптистів

19:59, 10.01.2019
У Севастополі суд окупантів ліквідував релігійну організацію баптистів

Баптисти (ілюстративне фото)

В окупованому Севастополі міський суд задовольнив позовні вимоги управління Міністерства юстиції Росії про ліквідацію в місті релігійної організації "Церква євангельських християн-баптистів "Благодать", повідомляється на сайті суду.
 
Підставою для судового рішення, як стверджують у суді, стали "неодноразові грубі порушення вимог законодавства Росії в сфері діяльності некомерційних організацій".
 
Як випливає з матеріалів справи, у вересні 2015 року в російський Єдиний державний реєстр юридичних осіб були внесені відомості про церкви християн-баптистів з місцем реєстрації в багатоквартирному будинку по вулиці Михайлівській в Севастополі.
 
У квітні 2016 року, як стверджуться в повідомленні суду, прокуратура окупантів не виявила орагнізації "за вказаною адресою". 
 
"Вимоги уявити скориговані відомості про організацію Мін'юст спрямовував і юридичній особі, і його керівнику - пресвітера. Однак протягом двох років документи подані не були, тому релігійне об'єднання ліквідовано в судовому порядку", - йдеться в повідомленні суду.
 
На даний момент Мін'юст Росії і представники релігійної організації не прокоментували рішення суду.