Замах на Катерину Гандзюк: Захист заявив про наявність алібі у Миколи Новікова

17:09, 06.08.2018
Замах на Катерину Гандзюк: Захист заявив про наявність алібі у Миколи Новікова

Підозрюваний у замаху на вбивство Катерина Гандзюк раніше вже був судимий (фото facebook.com/uakateryna)

Захист підозрюваного в замаху на вбивство чиновниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк у суді назвав підозру необгрунтованою, а затримання незаконним.
 
Нібито його підзахисний має алібі - з 27 липня до 1 серпня він знаходився у Скадовському районі, в селі "Більшовик", і це можуть підтвердити 7-8 людей. 
 
Адвокат також додав, що свідку, який упізнав підозрюваного, мали показати затриманого, а не його фото. 
 
"Моєму підзахисному 42 роки, а не близько 30, як це було вказано. Щодо вироку 2011 року - ця судимість погашена. Щодо суду по зброї, який іде зараз - поки вироку ще не має, винен він чи ні", - прокоментував захисник інформацію про судимість Миколи Новікова.
 
Як з'ясувалось, підозрюваний у замаху на вбивство чиновниці Херсонської міськради, радника мера Херсона Катерини Гандзюк Микола Новіков входить до однієї із злочинних груп міста і раніше вже був судимий. 
 
Про це заявив член колегії МВС України, депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, додавши, що підозрюваний, швидше за все, виконував завдання конкретного замовника.
 
"Це Новіков Микола Миколайович, 1978 року народження, уродженець міста Херсона, раніше судимий за ст. "Крадіжка", раніше судимий за незаконне поводження зі зброєю і є членом одного із злочинних угруповань Херсонщини. Очевидно, що він виконував замовлення. Зараз поліція вивчає питання його зв'язків, контактів", - сказав Геращенко в ефірі телеканалу 112 Україна.
 
Він додав, що правоохоронці рекомендують Новікову дати щиросерді свідчення, розповісти, хто був його замовником і організатором, оскільки "це в значній мірі скосить йому термін".
 
"Якщо він буде замикатися, він отримає по максимуму", - додав Геращенко.
 
 
Відомо, що Новіков придбав сірчану кислоту і чекав Гандзюк вранці біля її будинку, а коли вона вийшла - облив її кислотою. 
 
Зробив це він не за власним наміром, а за замовленням конкретних осіб. 
 
За словами Геращенко, мотивом злочину могла бути критика Катерини Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб".
 
"Можу відразу ж сказати, що ніякого відношення ці замовники і організатори не мають до поліції, і хоча Катерина Гандзюк і її друзі регулярно публічно заявляли, що до цього має відношення поліція - це абсолютна неправда, далі слідство доведе це", - запевнив член колегії МВС України.
 
31 липня у Херсоні очільницю місцевого виконкому Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою1 серпня Гандзюк перевезли з Херсона до Києва для проходження курсу лікування. До столиці її доставив санітарний літак ДНС.
 
Медики діагностували у потерпілої опік III-II ступеня до 40% тіла, особливо постраждали обличчя, шия, груди, ліва рука і передпліччя. Експертиза встановила, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.
 
2 серпня було опубліковано фоторобот чоловіка, який облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.
 
У Гандзюк - давній конфлікт з керівництвом місцевої поліції. Восени 2017 року вона публічно звинуватила у вимаганні хабара начальника управління захисту економіки ГУ Нацполіціі в Херсонській області Артема Антощука. Він намагався домогтися через суд спростування заяви, але програв позов.
 
3 серпня нападника на чиновницю міськради Херсона Катерину Гандзюк затримали.