Пункт пропуску «Гнутове» обстріляли протитанковими ракетами (фото)

12:35, 05.05.2018
Пункт пропуску «Гнутове» обстріляли протитанковими ракетами (фото)

Від обстрілу постраждали авто і робочий модуль прикордонників з КПВВ "Гнутове". (Фото ООС і з ФБ-сторінки Павла Жебрівського)

Російсько-терористичні війська двічі обстріляли контрольно-пропускний пункт вїзду-виїзду "Гнутове" на Маріупольському напрямку в суботу зранку. Відтак, в районі КПВВ тимчасово оголошено режим «червоний».

 

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр операції Об'єднаних сил.

 

"5 травня 2018 року, близько 9 та 10 ранку російсько-терористичні війська двічі здійснили обстріл контрольно-перепускного пункту вїзду-виїзду (КПВВ) "Гнутове", що на Маріупольському напрямку", - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається, що на КПВВ перебувало багато цивільних громадян, яких евакуювали в укриття - бліндажі.

 

 

"В результаті обстрілу два автомобілі пошкоджено та робочий модуль прикордонної служби, люди не постраждали. Роботу КПВВ призупинено. З метою забезпечення безпеки громадян та з'ясування обставин події в районі КПВВ "Гнутове" тимчасово оголошено режим "червоний", - повідомили у прес-центрі ООС.

 

Як повідомив помічник глави ДПСУ Олег Слободян, на момент першого обстрілу на КПВВ перебувало близько 100 осіб та 40 автомобілів.

 

"Пропуск ще не відновлено. Відповідно до рішення штабу ООС, у бойову готовність приведено резерви, обстановка відстежується", - зазначив пан Слободян. 

 

На його думку, є загроза, що через інцидент КПВВ "Гнутове" протягом 5 травня працювати не буде.

 

 

У свою чергу, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський поівдомив, що пункт пропуску "Гнутове" на Донеччині бойовики обстріляли протитанковими керованими ракетами ПТУР.

 

 

"Вже вдруге протягом цього ранку російсько-терористичні угруповання обстріляли КПВВ "Гнутове". Двічі - з ПТУРів. Перший обстріл відбувся о 9:10 другий - о 9:50. Пошкоджені дві цивільні автівки ", - йдеться у повідомленні.

 

Очільник області зазначив, що цивільних з території КПВВ евакуювали, а особовий склад прикордонного загону знаходиться в укриттях.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні бойовики терористичної «ДНР» знищили ракетою (імовірно випущеної з ПТУР) автомобіль громадської організації "Християнська служба порятунку" біля селища Опитне Донецької області.