Авдіївку і Водяне обстріляли попри Великоднє перемир'я

20:08, 04.04.2018

Бойовики здійснили 18 обстрілів позицій сил АТО на Донбасі від початку доби станов на вечір середи. Ніхто із захисників України не постраждав.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у середу ввечері.

 

"Зокрема на донецькому напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по наших укріпленнях в районі Лебединського та Кам’янки", - йдеться у повідомленні.

 

Також з гранатометів бойовики обстріляли захисників Авдіївки та Водяного, з великокаліберних кулеметів – Гнутового, а снайперської і стрілецької зброї – оборонців Широкиного, Водяного та Шахти "Бутівка.

 

"Крім цього, зі стрілецької зброї вогонь вівся поблизу Павлополя, Гнутового, Авдіївки та Невельського", - зазначають у штабі АТО.

 

На луганському напрямку зі стрілецької зброї бойовики обстріляли укріплення в районі станції Донець.

 

У штабі АТО запевняють, що підрозділи ЗСУ контролюють ситуацію по всій лінії розмежування сторін.

 

Водночас, прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер зазначає, що так зване "Пасхальне перемир'я", яке підтримали лідери країн "Нормандське четвірки", тривало лише 10 хвилин.

 

"Великоднє перемир'я тривало лише 10 хвилин. В період з 30 березня по 2 квітня 2018 року з боку НЗФ ОРДЛО/РФ зафіксовано 101 обстріл, з них 93 – прицільні. Варто зазначити, що заяву ТКГ щодо Великоднього перемир'я підтримали лідери країн Нормандської четвірки, в тому числі і президент РФ, проте тиша так і не запанувала", - написала пані Оліфер у Facebook.

 

Як повідомляла «УМ», українська сторона у Мінську заявила про готовність передати Росії 23 ув'язнених за злочини проти суверенітету і територіальної цілісності росіян в обмін на українських політв‘язнів.