Бенджамін Стімсон у Британії отримав 5 років в'язниці за тероризм на боці «ДНР»

09:23, 15.07.2017
Бенджамін Стімсон у Британії отримав 5 років в'язниці за тероризм на боці «ДНР»

Бенджамін Стімсон став першим засудженим за тероризм британцем із матеріалу ВВС щодо проросійських найманців на Донбасі (із соцмереж)

У Великій Британії суд засудив мешканця Олдема у графстві Великий Манчестер Бенджаміна Стімсона до п'яти років і чотирьох місяців в'язниці за участь у війні на Донбасі в терористів "ДНР".

41-річний британець визнав себе винним в сприянні терористичній діяльності відповідно до законів Великої Британії про боротьбу з тероризмом, інформує BBC, яке колись вивело злочинця на чисту воду, взявши у нього інтерв'ю.

Під час засідання суддя уточнив, що засуджує Стімсона до восьми років в'язниці, проте третина зазначеного терміну віднімає за визнання провини.

При цьому суддя не знайшов доказів того, що обвинувачений безпосередньо брав участь у збройному конфлікті, а також ухвалив, що Стімсон не має екстремістських поглядів і не становить загрози для Британії.

Таким чином, Бенджамін Стімсон - перший громадянин Великої Британії, якого визнали винним у терористичній діяльності в зв'язку з його участю в конфлікті на Донбасі.

Батько засудженого заявив, що вражений вироком, назвавши його занадто суворим.

"Краще б мій син туди не їхав. Я дуже шкодую про це. Я думав, що він просто пішов на роботу на ферму", - заявив він.

Нагадаємо, що 41-річний Бенджамін Стімсон провів в 2015 році чотири місяці на Донбасі, де приєднався до терористів, а також сподівався отримати російське громадянство.

За його словами, він, слідуючи своїм соціалістичним поглядам, приїхав на Донбас, щоб "почати нове життя".

Британець повідомив, що спочатку він прилетів до Москви, а потім через Ростов-на-Дону потрапив в Україну. Коли він повернувся в Манчестер, його заарештували.  

Інформація про те, що Бенджаміна Стімсона арештували та збираються судити, з'явилася на початку липня.