У знищеного під Жолобком Олександра Щерби в руках була російська зброя (фото)

09:29, 14.07.2017
У знищеного під Жолобком Олександра Щерби в руках була російська зброя (фото)

Зброя Олександра Щерби із Росії (InformNapalm)

Волонтери InformNapalm проаналізували зброю, що була в ліквідованого командира ворожої ДРГ під Жолобком Олександра Щерби та дійшли висновку, що його СВД виготовлена після 2000 року, а пластикові обвіси до неї не експортувалися до України.

"Такі висновки ми зробили на підставі звірки серійного номера гвинтівки 0061272 з даними, розміщеними на російському спеціалізованому форумі guns.ru", - йдеться у повідомленні InformNapalm.



На сайті є запис про те що, СГД (7.62-мм снайперська гвинтівка Драгунова) під номером 0061147 була виготовлена в 2000 році. Останні три цифри серійного номера гвинтівки Щерби свідчать про те, що його гвинтівка була випущена пізніше, ніж зазначена на сайті.



Увагу експертів привернув новий обвіс гвинтівки: пластикове ложе та новий пластиковий приклад.

За даними з відкритих джерел, в такому обважуванні гвинтівки стали виробляти з 1998-1999-хх років. informnapalm.org Фактів експорту до України російських снайперських гвинтівок СГД в "пластику", випущених після 2000 року немає, зазначили волонтери.

Нагадаємо, що Командир 93-ої бригади Владислав Клочков заявив, що в ході зіткнення 24 червня 2017 року в районі села Жолобок Луганської області з диверсійною групою противника був знищений командир цієї групи, кадровий російський офіцер Олександр Щерба, у полон було взято чотирьох бойовиків, серед яких і громадянин Російської Федерації, житель Алтайського краю, військовослужбовець 22-ї бригади Спп ГРУ РФ Віктор Агєєв.