Верховний Суд закрив усі кримінальні провадження щодо Юрія Іванющенка

22:03, 28.02.2017
Верховний Суд закрив усі кримінальні провадження щодо Юрія Іванющенка

Юрій Іванющенко зберіг вплив на ВСУ навіть переховуючись за кордоном.

Верховний Суд України прийняв рішення закрити всі кримінальні провадження, відкриті слідчими прокуратури щодо колишнього «регіонала», скандально відомого мільйонера Юрія Іванющенка, відомого у кримінальних колах на прізвисько «Юра Єнакієвський».

 

Про це повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко у Facebook  у вівторок ввечері.

 

“Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи по Іванющенку», - написав Луценко.

 

Генпрокурор наголосив, що ВСУ зробив це саме напередодні продовження санкцій Євросоюзу щодо арештованих активів Януковича і компанії.

 

“У мене є багато емоцій і не менше аргументів проти цього рішення. Але єдиний вихід - якнайшвидше змінити склад ВСУ”, - вважає Луценко.

 

Нагадаємо, олігарх Іванющенко оголошений у міжнародний розшук у зв'язку зі звинуваченням у привласненні та розтраті майна в особливо великих розмірах.

 

Щодо персони «Юри Єнакіївського» кілька разів виникали скандали щодо «червоної картки» Інтерполу: протягом 2016 року його щонайменше двічі знімали з розушку, або призупиняли розшук, після чого знову поновлювали.