Старшу доньку Карімова Гульнару отруїли і таємно поховали в Узбекистані?

14:35, 22.11.2016
Старшу доньку Карімова Гульнару отруїли і таємно поховали в Узбекистані?

Старша дочка першого президента Узбекистану Іслама Карімова Гульнара могла померти 5 листопада в результаті отруєння і бути таємно похованою на кладовищі "Мінор" в Узбекистані. Про це повідомляє сайт "Центр-1" з посиланням на співробітника Служби нацбезпеки Узбекистану. Співробітник стверджує, що брав участь у похованні Гульнарі, і оприлюднив цю інформацією через побоювання щодо дітей Карімової - сина Іслама і дочки Іман. У той же час офіційний Ташкент мовчить щодо можливої смерті Гульнари Карімової.  

44-річна Гульнара Карімова вже більше двох років перебуває у в'язниці (з 2014-го року), її також розглядали як претедентку на посаду президента Узбекистану після смерті батька. За даними місцевих ЗМІ, Гульнара писала в Twitter, що в країні почалася боротьба за президентське крісло, а її саму "усувають як очевидного суперника".

Інформація про смерть Карімової поширюється через акаунт у Twitter "Покажіть Гульнару", де користувачі вимагають надати докази того, що Карімова щн жива. Як доказ може бути відеозвернення Гульнари.

Також у Twitter є фейковий акаун Гульнари, який публікує архівні фото. Його розкрили журналісти "Радіо Свобода".

Нагадаємо, 28 серпня стало відомо, що президент Узбекистану Іслам Карімов потрапив до лікарні з інсультом. 29 серпня інформаційне агентство "Фергана" з посиланням на свої джерела опублікувало інформацію про смерть узбецького лідера.

Натомість прес-служба президента Узбекистану 28 серпня повідомила, що Карімов госпіталізований. Дочка Іслама Карімова незабаром розповіла, що її батько потрапив у реанімацію з крововиливом у мозок.
 
 
8 вересня в.о. президента Узбекистану став прем'єр-міністр Шавкат Мірзіяєв.