Формується міжнародна коаліція для повернення українських дітей-сиріт – Верещук

10:45, 10.04.2023
Формується міжнародна коаліція для повернення українських дітей-сиріт – Верещук

Тисячі українських дітей незаконно депортовані країно-агресоркою.

Із метою повернення незаконно вивезених українських дітей-сиріт із росії триває робота над формуванням міжнародної коаліції .

 

Як інформує УМ, про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук повідомила в ефірі телеканалу «Рада» пише 10 квітня на своєму сайті Мінінтеграці.

 

 Вона нагадала, що росія незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на російську територію 4396 дітей-сиріт.

 

Тому Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей під головуванням Андрія Єрмака працює над формуванням міжнародної коаліції, завданням якої буде повернення українських дітей-сиріт і покарання винних у злочинах проти українських дітей.

 

 

«У цій справі нам дуже важлива допомога світової спільноти. Наразі вже формується пул міжнародних лідерів, які висловили свою публічну підтримку такій коаліції. Серед них Урсула фон дер Ляєн, Матеуш Моравецький та інші.

 

Також має бути посередник. Ним може бути будь-хто: Міжнародний Комітет Червоного Хреста, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ тощо. Сподіваюся, що незабаром така платформа почне діяти», – резюмувала Ірина Верещук.

 

Як повідомляла УМ, Депортація українських дітей: Єврокомісія проведе конференцію щодо злочину рф.