У Києві проведуть параолімпійців на олімпіаду в Ріо

17:12, 27.08.2016
У Києві проведуть параолімпійців на олімпіаду в Ріо

На олімпіаді в Ріо буде розіграно 528 комплектів медалей. (Суспільне мовлення)

Урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної у Ріо відбудеться сьогодні о 19:00 на Майдані Незалежності. Відвідати церемонію запросив президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

"Коли спортсмен-паралімпієць останні години перед вильотом у Ріо перебуває на українській землі, коли він приходить на Майдан Незалежності і бачить перед собою громадян України, які прийшли віддати шматочок своєї душі, серця, духу своїй команді – це потужно впливає на спортивний результат. Я закликаю всіх: прийдіть, будь ласка, на ці півтори години, підтримайте дівчат і хлопців, які мають важкі ураження здоров’я, але незламні духом і мають потужну мотивацію до перемоги", - закликав Сушкевич.


Відомо, що провести параолімпійців прийдуть відомі співаки та музичні колективи - Світлана Тарабарова, "Pianoбой", Артем Лоїк, "Бумбокс", Злата Огнєвіч, "Друга ріка" й інші.


Нагадаємо, XV літні Паралімпійські ігри відбудуться із 7 по 18 вересня у бразильському Ріо-де-Жанейро. Церемонію відкриття Паралімпіади планують провести на стадіоні Маракана (Maracanã).

Україна відправляє на міжнародні змагання найбільшу за всю історію кількість учасників - 172.

 

Параолімпійці змагатимуться у 15 видах спорту, а саме: у веслуванні, академічному, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтингу, плаванні, стрільбі кульовій, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі ДЦП, велоспорті (трек, шосе), паратриатлоні та голболі, параканое та волейболі сидячи.

Всього на змаганнях буде розіграно 528 комплектів медалей.

Олімпійські змагання в Ріо для глядачів України транслюватиме телеканал "UА:Перший".

 

Через церемонію у центральній частині Києва буде частково обмежений рух транспорту. Перекриють маршрути громадського транспорту: від перехрестя Михайлівської та Костьольної до майдану Незалежності із 16-ої до 23-ої год., на Архітектора Городецького - від Заньковецької до Хрещатика, на Хрещатику - від Трьохсвятительської до Прорізної, на Костьольній і Михайлівській. Окрім того, буде обмежений рух транспорту на майдані Незалежності: на двох перших смугах на Хрещатику - від Будинку профспілок до Головпоштамту - до першої години ночі.
 
Під час заходу закриють всі виходи з підземного переходу на майдані Незалежності. А до 22-ої години буде обмежене паркування в місцях проведення заходу.