У Марші рівності візьмуть участь депутати Європарламенту і Верховної Ради

12:26, 11.06.2016

Спеціально для того, щоб взяти участь у запланованому в неділю, 12 червня, ЛГБТ-прайді до Києва прибудуть депутати Європарламенту Ребекка Хармс, Ана Гомес і  Софі Велт. Про це на своїй сторінці у Facebookповідомляє народний депутат Сергій Лещенко.

 

«Останніми днями дедалі частіше чуємо від послів, спецпосланника Держдепартаменту, євродепутатів заклик активніше долучатися та фізично взяти участь у ході, яка, на відміну від попереднього року, буде в центральній частині міста, - написав депутат Лещенко. - Приклад проведення прайду в своєрідному «гетто» з обмеженим доступом минулого року не додав безпеки. І спеціально на ЛГБТ-прайд до Києва приїздять депутати Європарламенту Ребекка Хармс, Ана Гомес, Софі Велт.»

 

Сергій Лещенко зазначає, що минулого року в ЛГБТ-прайді брали участь лише двоє депутатів Верховної Ради - він і Світлана Заліщук. За його попереднім прогнозом, 12 червня у Марші рівності візьмуть участь у декілька разів більше депутатів Верховної Ради.

 

Зазначимо, що Марш рівності завершить тиждень КиївПрайду. Збір учасників запланований у неділю з 09:00 до 10:00 перед входом до центрального («червоного») корпусу Київського національного університету (вул. Володимирська, 60).

 

Голова Нацполіції Хатія Деканоідзе попросила киян адекватно реагувати на прохання поліції показати документи у місцях проходу на Марш рівності 12 червня, особливо при проході через фільтраційні пункти.

 

З 06:00 до 12:00 у Києві обмежать рух транспорту на 5 центральних вулицях: Терещенківській, Володимирській, Льва Толстого, Антоновича і Великій Васильківській. Станцію метро «Площа Льва Толстого» буде закрито на вихід.