Відомий історик Сергій Білоножко помер у Запоріжжі у віці 60 років

14:47, 21.10.2023
Відомий історик Сергій Білоножко помер у Запоріжжі у віці 60 років

Доцент Сергій Білоножко. (znu.edu.ua)

Відомий історик, педагог, автор шкільних підручників, заступник декана факультету Історії та міжнародних відносин Запорізького національного університету Сергій Білоножко помер на 61-му році життя 20 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про важку втрату повідомив ЗНУ на офіційному сайті.

 

Зазначається, що це непоправна втрата для колективу ВНЗ, факультету історії та міжнародних відносин, кафедри, для кожного, хто знав Сергія Володимировича, працював із ним.

 

«Втрата такої чудової, щирої людини залишила біль в серці кожного працівника факультету та університету. Сергій Володимирович за життя став кожному хорошим Другом, прикладом Справжнього Науковця та Педагога. Колеги вдячні йому за багаторічну співпрацю, а студенти за отримані фундаментальні знання.

 

Важко передати словами біль втрати… Через весь свій життєвий шлях Сергій Володимирович проніс щиру доброту, чуйність, надійність, порядність, безвідмовність, відданість улюбленій роботі. Сергій Володимирович був душею колективу, творчою людиною. Такої думки тисячі випускників факультету, друзів і колег Сергія Володимировича…. Щирі співчуття рідним і близьким… Світла і вічна пам’ять», — йдеться у повідомленні.

 

«Як так? Чому? Чому йде цвіт ЗНУ? Пам'ятаю його лекції з Всесвітньої історії, як здавали йому заліки, з ним було легко і приємно, чуйний, відвертий, професіонал своєї справи», - написала у коментарях колишня випускниця істфаку Юлія Собакар.

 

«Людина з великої літери, пишаюсь, що у нього навчалась! Порядна і гарна людина! Чудовий науковець! Дуже шкода, що Господь забирає найкращих...Співчуття рідним та близьким! Вічна пам'ять...», - додала Лаврова Галина

 

Прощання із Сергієм Білоножко відбудеться 22 жовтня об 11.00 у Залі прощання, вул. Стефанова, 22 (Шевченківський район міста Запоріжжя).

 

Як повідомляла "УМ", видатний український правник-міжнародник, Надзвичайний і Повноважний Посол Володимир Василенко, який зробив внесок у відродження пам’яті про Голодомор-геноцид українців 1932 – 1933 років, відійшов у вічність на 87-му році життя.