Командувач армії Угорщини каже, що Гітлера треба було «умиротворити» у 1939 році за рахунок Польщі

14:03, 11.05.2023
Командувач армії Угорщини каже, що Гітлера треба було «умиротворити» у 1939 році за рахунок Польщі

В Угорщині натякнули на умиротворення РФ. Посол Польщі в Угорщині відреагував на це

Посол Польщі в Будапешті Себастьян Кечек розкритикував нового командувача  армії Угорщини за те, що він виступає за "умиротворення" рф після її вторгнення в Україну.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Bloomberg.

 

Кечек опублікував лист, адресований генерал-лейтенанту Габору Боронді, який заявив у вівторок, що Другій світовій війні можна було б запобігти, якби західні держави підтримали мирні переговори з нацистською Німеччиною після вторгнення Адольфа Гітлера в Польщу в 1939 році.

 

Коментарі Боронді на державному телебаченні мали на меті виправдати небажання прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана підтримати сусідню Україну в її боротьбі проти російського вторгнення.

 

Новопризначений глава угорських збройних сил назвав німецьке вторгнення і наступний поділ Польщі за участю Радянського Союзу "німецько-польською локальною війною".

 

"Ці коментарі є неприйнятним спотворенням історії і ніколи не повинні були прозвучати, особливо від представника близького союзника", – написав Кечек у листі, опублікованому в середу.

 

"Політика умиротворення і прийняття подальших вимог Третього Рейху призвели до початку Другої світової війни, а не відсутність мирних переговорів з агресором", – додав він.

 

Як відомо, Орбан відмовив у військовій допомозі Україні і попередив про загрозу Третьої світової війни через рішення членів НАТО і ЄС надіслати Києву зброю і гроші, щоб допомогти захистити свою територію. Він неодноразово заявляв, що Захід повинен розглянути питання про скорочення підтримки України для якнайшвидшого завершення війни.

 

Нещодавно Орбан вкотре повторив свою тезу  про те, що у російсько-українській війні будуть лише переможені, а не переможці, а "Росія не буде сидіти склавши руки і спостерігати за тим, як вона зазнає поразки".

 

Водночас міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вкотре різко розкритикував американського посла Девіда Прессмана, заявивши, що той займається "пропагандою війни", тоді як Будапешт – на боці миру.

 

Як повідомляла УМ, прем´єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив чергову скандальну заяву щодо України, назвавши частину Закарпаття давньою угорською землею.