«Щоденник війни»: в США вийде друком хроніка Євгенії Бєлорусець

09:44, 06.03.2023
«Щоденник війни»: в США вийде друком хроніка Євгенії Бєлорусець

У документальній книзі Євгенії Бєлорусець оповідь про життя в Києві протягом перших сорока одного дня повномасштабного російського вторгнення. (Фото: New Directions.)

У США 7 березня 2023 року вийде друком «Щоденник війни» Євгенії Бєлорусець.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті видавництва New Directions.

 

Відомо, що книжку видадуть спільно з видавництвом ISOLARII.

 

«Це монументальний, глибоко проникливий документ життя в Києві протягом перших сорока одного дня російського вторгнення в Україну», - зазначили у видавництві.

 

Переклад на англійську здійснив Грег Нісан.

 

««Військовий щоденник» Євгенії Білорусець із силою та чіткістю документує початок руйнування та його вплив на звичайних мешканців України: як це – спілкуватися з чужинцями, які раптово стають твоїми «співвітчизниками»; боротьбу за гарний настрій у весняний день; нову небезпеку рутинної пробіжки по каву.

 

Вперше опублікований у німецькій газеті Der Spiegel, а потім перекладений і опублікований на сайті ISOLARII (і на Artforum), «Військовий щоденник» мав негайний вплив у всьому світі: його переклала анонімна група авторів на Weibo; читала наживо Маргарет Етвуд у Міжнародний жіночий день; він був адаптований для епізоду This American Life на NPR; і привезений президентом Зеленським на Венеційську бієнале 2022 року в рамках павільйону «Це Україна: захищаючи свободу», - йдеться в анотації.

 

Зауважимо, що Євгенія Бєлорусець - українська художниця, журналістка, фотографка, перекладачка, письменниця. Співзасновниця літературно-мистецького журналу«Простори», учасниця кураторської групи «Худрада».

 

Як повідомляла УМ, в день 90-річчя Любомира Гузара до друку готують книгу спогадів Блаженнішого.