Уряд запровадить тестування держслужбовців з історії української державності

16:38, 13.07.2022
Уряд запровадить тестування держслужбовців з історії української державності

Українці століттями виборювали свою державність у горнилі війн. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

У зв’язку з відзначенням Дня Української державності Кабінет міністрів затвердив план заходів.
 
Зокрема впроваджується тестування з історії української державності для кандидатів на посади на державній службі. 
 
Як інформує Україна молода, відповідне рішення затверджено розпорядженням уряду №585 від 12 липня.
 
Вказаний документ передбачає проведення  низки заходів Йдеться, зокрема про книжково-ілюстративні виставки, книжкові виставки-перегляди та огляди літератури, присвячені Дню Української Державності;
 
—тематичний конкурсний відбір короткометражних та анімаційних фільмів, присвячених історичним подіям і видатним діячам українського державотворення;
 
—тематичні наукові, науково-практичні конференції, засідання за круглим столом.
 
Також пропонується провести церемонію підняття Державного прапора та інші заходи, «спрямовані на виховання поваги до державних символів».
 
Цим же документом передбачається розгляд можливості перевірки знань з історії української державності під час виконання умов прийняття до громадянства України.
 
Крім цього пропонується вивчити можливість запровадження тестування з історії української державності для кандидатів на посади державної служби. Наразі претенденти на топ-посади на держслужбі мають складати іспит зі знання української.
 
Як повідомляла УМ, напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував підготовку законопроєкт про обов’язковий іспит для претендентів на громадянство України. Очікується, що випробування включатиме, зокрема знання української мови, історії України.
 
До цього петиція стосовно запровадження іспиту з української мови для отримання вітчизняного паспорту набрала необхідні 25 тисяч голосів.
 
Нагадаємо, чиновників-порушників мовного законодавства почнуть штрафувати з 16 липня.