Декомунізація: в Україні знімають з державного обліку пам’ятники діячам СРСР

14:01, 24.06.2022
Декомунізація: в Україні знімають з державного обліку пам’ятники діячам СРСР

Пам’ятник Крупській незабаром піде услід за пам’ятником Леніну

Зняти з державного обліку пам’ятники діячам радянської доби — таке рішення ухвалило Міністерство культури та інформаційної політики.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики у Телеграмі.
 
«Подолання наслідків русифікації та тоталітаризму - як ніколи на часі. Наразі МКІП вже прийняло рішення про зняття з державного обліку пам’ятників діячам радянської доби», - йдеться у повідомленні.
 
Наприклад, в Києві можуть бути перенесені або демонтовані пам'ятник-погруддя О.М.Бойченка, бюсти В.Н.Боженка та Н.К.Крупської, пам'ятники М.П.Кирпоносу, М.В.Фрунзе, С.А.Ковпаку, меморіальна дошка на будинку штабу округу на честь Маршала Радянського Союзу Г. Жукова та багато інших.
 
Детально з переліком всіх рішень МКІП з цього питання можна ознайомитись тут.
 
Як відомо, експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики України з питань декомунізації та дерусифікації, до складу якої увійшли відомі історики, науковці, митці та представники громадськості, провела своє перше засідання.
 
Як повідомляла УМ, відомий монумент «Три сестри» у Сенківці, що на кордоні України, росії та білорусі буде демонтовано владою Чернігівської області. Відповідну процедуру ліквідації монумента, присвяченого так званій «дружбі народів», розпочато за дорученням голови Чернігівської обласної військової адміністрації  В’ячеслава Чауса.