Заповідник «Биківнянські могили» запрошує на толоку

20:55, 17.09.2021
Заповідник «Биківнянські могили» запрошує на толоку

Цього року Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили» виповнюється 20 років (Фото: facebook.com/president.ukraine)

У суботу, 18 вересня, у Національному заповіднику «Биківнянські могили» відбудеться народна толока.

 

Музейники просять приєднатися до «великого прибирання» усіх небайдужих.

 

Як інформує «Україна молода», толока розпочнеться об 11:00 на території Заповідника.

 

«Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» щиро дякує усім, хто в різний спосіб долучався й долучається до його функціонування та розвитку. І нагадує, що завжди потребує Вашої уваги й підтримки, - йдеться в повідомленні на сайті Заповідника.

 

- Просимо приєднатись волонтерів, громадських активістів, членів родин репресованих та усіх небайдужих до народної толоки 18 вересня 2021 року. Ваша участь у толоці стане як вагомою допомогою колективу Заповідника у прибиранні величезної території, так і свідченням небайдужості до трагічних сторінок української історії й прагненням вшанувати пам'ять невинно убієнних не лише словом, а й ділом».

 

У закладі нагадали, що цього року Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили» виповнюється 20 років.

 

«Він постав на важливому і скорботному для всіх громадян України місці, - йдеться в повідомленні.

 

- Биківнянський ліс на північно-східній околиці Києва був свідком кривавих злочинів комуністичного режиму. Упродовж 1937-1941 років вантажівки із страшною регулярністю привозили тіла розстріляних у київських в’язницях НКВС для таємного поховання у Биківні. Сьогодні це загальнонаціональне місце пам’яті, до якого приходять вшанувати загиблих і поміркувати над долею й майбутнім нашої держави».

 

У заповіднику зазначили, що охочим долучитися до толоки варто вдягнути «робочий одяг», «взяти з собою робочі рукавиці та, за можливості, міцні пакети (мішки) для сміття».

 

«За потреби, Заповідник може забезпечити учасників медичними латексними рукавичками та масками», - наголошують в адміністрації закладу.

 

Збір учасників – на центральному вході у Заповідник.

 

Для учасників толоки будуть проведені оглядова екскурсія «Биківня – території пам’яті» та екскурсія виставкою «Імена, викреслені з афіш».

 

 

Нагадаємо, доїхати до Заповідника можна від станції метро «Лісова» маршрутними таксі або автобусами у напрямку руху Київ – Бровари (орієнтир – Пам’ятник репресованому).