Вольфу Мессінгу - 122

10:19, 10.09.2021
Вольфу Мессінгу - 122

Вольф Мессінг - легендарна особистість. (Фото: Фейсбук Oleg Vyshniakov)

10 вересня 1899 року народився Вольф Мессінг, артист, ілюзіоніст, психіатр і гіпнотизер. Його виняткові екстрасенсорні  здібності, овіяні численними легендами, залишаються однією з найбільших загадок 20 століття.

 

Як інформує УМ, про це нагадав Почесний Консул Держави Ізраїль у Західному регіоні Олег Вишняков у Фейсбуці.

 

«Вольф Мессінг народився в єврейській сім'ї, в містечку поблизу с Варшавою. Сім'я була небагата, крім того у батьків Вольфа було четверо синів. З шести років Вольф відвідував Хедер (єврейську школу), де проявив незвичайну пам'ять. Йому пророкували стати рабином і зарахували після закінчення початкової школи до Єшиви», - написав Вишняков.

 

Але енергійний хлопчик провчився там лише кілька років і втік до Берліна.

 

У столиці Німеччини 11-річний Вольф працював посильним, але на їжу заробітку все ж не вистачало. Через голод він одного разу втратив свідомість прямо на вулиці. Люди вирішили, що він мертвий і відправили в морг. Там він пролежав кілька діб, і, завдяки щасливому випадку, студент-медик визначив, що він живий.

 

Виявилося, що Вольф міг впадати в летаргічний сон. Цією його особливістю зацікавився німецький професор Абель - психіатр і невропатолог, який і почав вчити Вольфа читати думки, а також керувати своїм організмом.

 

Так у юного Вольфа почалася кар'єра артиста. Спочатку Мессінг гастролював зі своїми психологічними номерами по Європі. Але після того, як він зробив в 1937 році пророкування про поразку Гітлера, то змушений був тікати в СРСР.

 

Гітлер вважав Мессінга ворогом номер один через його висловлювання про результат військових дій Німеччини. Він передбачив дату закінчення Другої світової війни — восьмого травня 1945 року. Так само він був особисто знайомий зі Сталіним.

 

Дуже символічно, що Мессінг розповів заздалегідь про смерть вождя, яка збіглася з єврейським святом Пурим. Якраз в той час Сталін почав гоніння радянських євреїв, але смерть не дала здійснити йому цей злочин.

 

Найважче давалися Мессингу передбачення про смерть близьких людей. Він точно знав день смерті своєї дружини, знав день свого відходу з життя. Але нічого не міг з цим зробити.

Здавалося б, що життя такої популярної особистості повинно бути дуже щасливим. Вольф знав майбутнє, але не міг нічого змінити. Він жив з коханою жінкою, однак, знаючи дату її смерті, не зміг їй допомогти. Він був багатий, але не було грошей навіть поставити йому надгробок. Він бачив крізь час, але не розумів свого призначення ...