Юний каратист Максим Симанюк загинув разом з мамою і сестрою під час обстрілу Києва

16:29, 09.07.2024
Юний каратист Максим Симанюк загинув разом з мамою і сестрою під час обстрілу Києва

Максим Симанюк. (Фото НОК України)

Вихованець карате-клубу «Чемпіон» Максим Симанюк загинув внаслідок ракетного удару по одному із житлових будинків у Києві у понеділок, 8 липня.

 

Російська ракета вбила юного спортсмена, його маму та сестру.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України з посиланням на Федерацію карате України у вівторок.

 

Максимку було 10 років, його сестра була на рік молодша за братика.

 

«Вчергове нагадуємо, що росія є державою-терористом, а позиція України залишається непохитною. Допоки російські війська за підтримки білоруського уряду продовжують здійснювати акти геноциду проти українського народу, російським і білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому статусі», - наголошують у Національному олімпійському комітеті.

 

Водночас, колишня журналістка "УМ" Ліна Тесленко написала, що Максим був однокласником її доньки і займався не лише карате, але й футболом:

 

"Учора, коли роsійські виродки влаштували в Києві цей ракетний жах,  моя дитина ще безтурботно спала. На щастя, далеко від Києва. Що в цей момент робив її однокласник Максимко? Може теж намагався догнати сон у коридорі, як робить моя донька, коли я її буджу серед ночі все через ті ж обстріли, а може намагався відволіктися грою в телефоні... Чи встиг він щось зрозуміти, чи встиг злякатися? Сподіваюся, що ні. Максимка, його сестричку і маму дістали з-під завалів учора по обіді. Ніхто з них не вижив".

 
 
І додала: "Я не знаю, чи дивляться ті, хто приймає рішення, націлює і випускає ракети, потім новини. Не їхні брехливі про "поражени воєнниє об'єкти", а справжні, з наслідками їхніх дій. Навряд, бо для цього треба мати совість і сумління, яких у наших ворогів немає.
 
Але я хочу, щоб вони бачили очі цієї дитини. Щоб 10-річний Максимчик Симанюк, його на рік молодша сестричка Настя, мама, яку витягли з-під завалів ще живою і перш ніж знепритомніти вона просила врятувати двох її дітей, приходили до них навіть у снах. Хочу, щоб ці потвори ніколи не мали спокою".
 

Як повідомляла «УМ», дитяча лікарка, 30-річна Світлана Лук'янчук загинула внаслідок ракетного удару по лікарні Охматдит у Києві.