«Групу Залужного» штучно звинуватили в усіх гріхах – політична експертка

16:53, 03.07.2024
«Групу Залужного» штучно звинуватили в усіх гріхах – політична експертка

Через полковника Борисова намагалися підібратися до генерала Залужного.

Під час протистояння навколо звільнення ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного багато хто з числа найближчого оточення генерала також постраждав – був звільнений із займаної посади чи навіть потрапив під слідство, або й до в’язниці. Неформальна «група Залужного» в ЗСУ фактично була розгромлена, незважаючи на статус та попередні заслуги окремих осіб. 
 
З цією групою експерти пов’язують і таких постатей як полковник Євген Борисов, якого зараз намагаються звинуватити в «усіх гріхах». Таку думку висловила політична експертка, яка нині працює в США, засновниця ГО «Національна платформа» Катерина Одарченко в ефірі програми «Гроші» на YouTube. 
 
Політологиня згадала кейс полковника Борисова, коментуючи стан справ у США. На її думку, наші політичні системи чимось схожі: в обох країнах є практика «прив’язати» тих чи інших осіб до відомого медійного обличчя, після чого «вішати всіх собак» на цю групу. 
 
«Як у нас в Україні було. Всі люблять Залужного. Потім його зв’язали з (полковником Євгеном – ред.) Борисовим. І всі обвинувачення на них… І це працює», - заявила Одарченко. 
 
Нагадаємо, раніше політичні експерти зазначали, що через полковника Борисова намагалися підібратися до генерала Валерія Залужного. Такої ж думки дотримуються, зокрема, експерти Андрій Золотарьов, Олег Постернак, Валентин Гайдай та інші.