Україна повернула з полону 71 військового та 4 цивільних

13:37, 31.05.2024
Україна повернула з полону 71 військового та 4 цивільних

Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі. (facebook.com/zelenskyy.official)

Україна повернула з російського полону 75 своїх громадян: 71 захисника та 4 цивільних.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережах під час візиту до Стокгольму 31 травня.

 

«Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі.

 

Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами!», - написав глава держави.

 

 

 

 

Також Україна повернула тіла 212 полеглих захисників за результатами репатріаційних заходів, інформують в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

 

"На рідну землю вдалося повернути тіла загиблих Захисників зокрема з Донецького, Запорізького, Луганського та Харківського напрямків, а також з тимчасово окупованих територій України (ТОТ)", - йдеться у повідомленні.

 

Передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій.

 

"Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Тіла наших Оборонців після ідентифікації будуть передані їхнім рідним для гідного поховання", - додали в Коордштабі.

 

Як повідомляла "УМ", чергова акція на підтримку полонених бійців "Азову" відбулася 26 травня у Києві. Головна мета таких демонстрацій – нагадати українцям про те, що захисники Маріуполя вже третю весну перебувають у російському полоні.