ППО України відбила рекордну атаку «Шахедів» у день пам'яті Голодомору

09:37, 25.11.2023
ППО України відбила рекордну атаку «Шахедів» у день пам'яті Голодомору

Лише у Північній операційній зоні Силами оборони України було знищено 55 ворожих ударних дронів типу «Шахед». (facebook.com/serhiynaiev)

Російські терористи випустили по Україні рекордну кількість ударних БпЛА – близько 75 «Шахедів» у день пам'яті жертв Голодомору-геноциду 25 листопада.

 

Основний напрямок удару росіян в ніч на суботу та на світанку – місто Київ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили командувач Повітряних сил Микола Олещук, а також президент Володимир Зеленський у соцмережах.

 

За даними Повітряних сил, з 75 ворожих "Шахедів" збиті 71 (переважно на Київщині).

 

«Особливо хочу відзначити бойову роботу мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

 

Майже 40% знищених цілей у їх активі!», - наголосив пан Олещук.

 

Пуски були з двох напрямків – Приморсько-Ахтарськ рф та Курська область рф.

 

Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська Сумська, Дніпропетровська Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська.

 

Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

 

 

До відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.

 

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що лише у Північній операційній зоні Силами оборони України було знищено 55 ворожих ударних безпілотних літальних апаратів типу «Шахед».

 

З них 28 БПЛА було знищено мобільними вогневими групами протиповітряної оборони, що оснащені великокаліберними кулеметами, ПЗРК та зенітними гарматами.

 

Водночас глава держави назвав свідомим терором те, що росіяни запустили рекордну кількість "Шахедів" саме вночі на день памʼяті жертв Голодомору.

 

«Понад 70 "Шахедів" у ніч на день памʼятіжертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво росії пишається тим, що може вбивати.

 

Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі. Але працюємо далі, щоб посилити нашу ППО та збивати більше.

 

І працюємо далі, щоб обʼєднати світ у захисті від російського терору. Держава-терорист повинна програти і відповідати за скоєне», - сказав Володимир Зеленський.

 

 

За даними Міненергетики, після російської нічної атаки "Шахедами" у центрі Києва залишилися без світла 77 житлових будинків та 120 установ. Адже було знеструмлено повітряну лінію.

Наразі тривають роботи з відновлення.

 

Нагадаємо, в останню суботу листопада Україна традиційно вшановує пам'ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років