«Чотирилапі захисники»: у Києві відбулася церемонія нагородження службових собак, фото

11:54, 22.10.2023
«Чотирилапі захисники»: у Києві відбулася церемонія нагородження службових собак, фото

Службові собаки Нацполіції та Нацгвардії отримали почесні відзнаки. (Фото: Фейсбук Поліція Донецької області)

Церемонія нагородження собак сектору безпеки та оборони «Чотирилапі захисники», яку щорічно організовує Кінологічна спілка України відбулася в столиці.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Поліція Донецької області у Фейсбуці.

 

Лабрадор Кіра, яка допомагає поліції розміновувати Донеччину, отримала відзнаку «Чотирилапий захисник». Кіра та її провідник, старший інспектор-кінолог Роман Заєць, представляли поліцію України та були визнані кращими в номінації «пошук вибухових предметів».

 

Вони разом близько 6 років, з самого народження чотирилапої захисниці. Чергують на блокпостах, допомагають боротися з нелегальним обігом зброї, першими заходять у визволені українськими воїнами міста й села.

 

 

У деокупованих Святогірську та Лимані Кіра знайшла безліч мін і снарядів, виявляла заміновані тіла, залишені російськими загарбниками. Разом з вибухотехніками кінологи очищували населені пункти від смертельних загроз.

 

Вже другий рік поспіль вихованці кінологічного центру поліції Донеччини виборюють цю престижну премію.

 

На Facebook-сторінці військової частина 1141 НГУ повідомили, що  вівчарка на прізвисько Лорд, яка служить в кінологічному підрозділі Нацгвардії в Луцьку, отримала медаль «За віддану службу» III ступеня за знайдені незаконні бойові набої.

 

 

Під час патрулювання вулицями міста в складі військового наряду, йдеться у повідомленні, Лорд привернув увагу патрульних до припаркованого автомобіля. Під час огляду машини виявили чорний пакет із набоями.

 

Зі слів нацгвардійця-кінолога Павла Шевчука, який опікується чотирилапим із перших днів перебування в частині, свою службу Лорд розпочав 2021 року.

 

Як повідомляла УМ, пес Патрон отримав відзнаку «Чотирилапий захисник».