Ядерна зброя рф створена за божим промислом - Кіріл Гундяєв

18:28, 18.10.2023
Ядерна зброя рф створена за божим промислом - Кіріл Гундяєв

Кіріл Гундяєв несе маючню: мовляв, розробка ядерної зброї є результатом вищого провидіння. (Фото з відкритих джерел)

Глава Російської православної церкви, патріарх Кирил, висловив переконання, що розробка ядерної зброї на території колишнього Радянського Союзу була результатом вищого провидіння, що здійснилося в монастирі святого преподобного Серафіма. Це, на його думку,  надало можливість Росії зберегти свою свободу і незалежність. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Meduza.

 

«Якби не робота Курчатова, Радія Івановича, їхніх колег, побратимів, то важко сказати, чи існувала б наша країна. Вони створили зброю під покровом преподобного Серафима Саровського, тому що за невимовним божим промислом ця зброя створювалася в обителі преподобного Серафима», –  сказав Гундяєв.

 

Вручаючи орден преподобного Сергія Радонезького I ступеня почесному науковому керівнику федерального ядерного центру Радію Ількаєву,  Кирил сказав, що начебто завдяки цій силі Росія залишилася незалежною та вільною.

 

"Звісно, ми повинні всі зберігати в наших серцях і в пам'яті цей чудовий подвиг наших вчених, які практично врятували країну", - вважає Кирил.

 

Нагадаємо, у Сарові розташований федеральний ядерний центр РФ - всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики. Центр розробляє і виробляє ядерні боєприпаси. У 2019 році центр замовив 76 ікон Серафима Саровського зі стразами.

 

Як повідомляла УМ патріарх  РПЦ Кирило очолив список санкцій, що запровадила Чехія