На Рівненщині депутата-хабарника зобов'язали перерахувати мільйони на ЗСУ

11:47, 18.08.2023
На Рівненщині депутата-хабарника зобов'язали перерахувати мільйони на ЗСУ

Депутат Рівненської обларади від партії «Сила і честь», головний лікар Рівненського спецдиспансеру радіаційного захисту населення Сергій Шевчук. (Фото з відкритих джерел)

Винним визнав Вищий антикорупційний суд депутата Рівненської облради, який одержав хабар за оформлення інвалідності постраждалій внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

 

Як інформує УМ, про це 18 серпня повідомили пресслужба ВАКС та САП.

 

Повідомляється, що 17 серпня колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та депутатом Рівненської обласної ради, який також обіймає посаду головного лікаря КП "Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення".

 

Суд визнав його винним в отриманні хабара.

 

Мова йде про депутата Сергія Шевчука.

 

Йому призначено покарання у виді штрафу у розмірі 68 тис грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій в закладах охорони здоров’я строком 1 рік.

 

Окрім того, згідно з умовами угоди Шевчук зобов’язується перерахувати 2 мільйони гривень на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт "Армія дронів" у Фонд United 24.

 

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку впродовж 30 днів з дня його проголошення, зазначають у ВАКС.

 

Нагадаємо, що депутат, який одночасно обіймав посаду головного лікаря КП "Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення", обвинувачувався в тому, що просив та одержав від громадянки зі статусом особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка мала супутні захворювання, 1,2 тис. дол. США за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС.

 

Як повідомляла УМ, в Українці підприємці створили "чорний реєстр" недоброчесних чиновників та правоохоронців