Нардеп Серій Алєксєєв може бути арештований під заставу в розмірі 10 млн грн

14:35, 30.06.2023
Нардеп Серій Алєксєєв може бути арештований під заставу в розмірі 10 млн грн

Антон Войтенко (в центрі) та Олександр Удовиченко (праворуч) під час брифінгу. (gp.gov.ua)

Слідчі Державного бюро розслідувань клопотатимуть перед судом про арешт підозрюваного народного депутата Сергія Алєксєєва з альтернативою застави у розмірі 10 мільйонів гривень.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомив представник ДБР Олександр Удовиченко на брифінгу 30 червня.

 

«Усі зібрані на сьогоднішній день докази є досить вагомими, і вже дозволяють стороні обвинувачення звернутися до слідчого судді з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру альтернативи – застави у розмірі 10 мільйонів гривень», - повідомив пан Удовиченко.

 

 

За його словами, на сьогодні розслідування не завершується, це лише початковий етап викриття особи.

 

Водночас заступник генпрокурора Антон Войтенко повідомив, що в офісах депутата Сергія Алєксєєва, якому оголосили підозру у шахрайстві, ще тривають обшуки.

 

«Так, на даний час ще тривають обшуки. Це офісні приміщення, де здійснював свою професійну діяльність попередню як адвокат зазначений підозрюваний. Було завершено обшуки у місці проживання підозрюваного, які тривали із початку сьогоднішньої доби до самого ранку, де й було вилучено другу частину грошових коштів, які потерпілий передав підозрюваному», - сказав Войтенко.

 

 

За його словами, юридичного затримання парламентарія, зважаючи на його статус народного депутата та кваліфікацію злочину, не відбулося. «Але йому інкриміновано та повідомлено про підозру за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України”, - зазначив він.

 

Як повідомляла «УМ», слідство вважає, що народний депутат Алєксєєв шляхом обману заволодів коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів.

 

Обранець обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентарій "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

 

У партії "Європейська солідарність" заявили, що обшуки у народного депутата Сергія Алєксєєва є "продовженням провокацій і тиску" на її представників.