Справа нардепа Алєксєєва: «Євросолідарность» обурена нічними «провокативними» обшуками у однопартійця, фото

09:57, 30.06.2023
Справа нардепа Алєксєєва: «Євросолідарность» обурена нічними «провокативними» обшуками у однопартійця, фото

У «Європейській Солідарності» заявили, що нічні обшуки у народного депутата Алєксєєва це продовження провокацій і тиску на наших представників (Фото: Сергій Алєксєєв (facebook.com/deputy_alekseev))

Обшуки у народного депутата Сергія Алєксєєва є продовженням провокацій і тиску на її представників. Заявили в партії "Європейська солідарність".

 

Як інформує УМ, про це йдеться 30 червня у заяві на сайті партії.

 

"У народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші", - сказано у заяві.

 

У "ЄС" наголосили, що розцінюють такі дії "як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата".

 

У політсилі заявили, що раніше були "неодноразові нічні обшуки в інших членів нашої команди, спроби тиску на родини і залякування".

 

При цьому, як наголошується, відкритим залишається питання, хто і як допоміг виїхати з країни "справжнім корупціонерам — Трубіцину, Сенниченку та іншим".

 

Як повідомлялося, раніше Офіс Генерального прокурора поінформував, що народному депутатові України, голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності оголосили підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України). За місцем його проживання відбувалися невідкладні слідчі дії.

 

За даними слідства, народний депутат шляхом обману заволодів коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів.

 

У свою чергу на сайті СБУ сказано, що народний депутат за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентарій "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

 

 

"Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тис. дол. США – першої частини грошової винагороди і викрили його на одержанні другого «траншу» у розмірі 30 тис. дол. США.

 

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

 

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - сказано, зокрема, в повідомлені СБУ

 

 

Комплексні заходи проводили співробітники Служби безпеки і Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

Як повідомляла УМ, нардеп Сергій Шахов має бути примусово доставлений у суд.