Село Макарівка на Донеччині звільнили бійці ЗСУ

21:34, 11.06.2023
Село Макарівка на Донеччині звільнили бійці ЗСУ

ЗСУ перейшли у контрнаступ і звільняють села на Донеччині. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Захисники України звільнили від російських загарбників село Макарівка Донецької області у неділю ввечері.

 

Цей населений пункт розташований поруч із селами Благодатне та Нескучне, які перед тим також звільнили бійці ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у соцмережах.

 

За її даними, деокуповано населені пункти Макарівка та Благодатне. Водночас на півдні України є просування на двох напрямках від 300 до 1,5 тис. м.

 

Маляр також повідомила, що на Бахмутському напрямку українські воїни продовжують штурмові дії. Є успіх в районі Берхівського водосховища, ЗСУ просунулися вперед на 250 метрів.

 

«На напрямках, де українські військові в обороні, жодної позиції не втрачено», -  стверджує заступниця міністра оборони.

 

Водночас, на Авдіївському напрямку Сили оборони посунули лінію фронту, захопивши позицію росіян

 

Про це повідомили військові 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та оприлюднили відео ближнього бою з московитами.

 

«Звільнили Херсон – звільнимо й Донецьк. Днями воїни 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка посунули лінію фронту, захопивши ворожу позицію на Авдіївському напрямку. Сміливість наших хлопців просто зашкалює!», - йдеться у повідомленні.

 

 

Як повідомляла «УМ», захисники України під час операції з деокупації села Благодатне на Донеччині проявили кмітливість: з гранатомета пробили діру в стіні сільського клубу, зайшли через неї та несподівано для росіян «зачистили» їх.