Звільнення Благодатного: у ЗСУ повідомили подробиці операції

18:27, 11.06.2023
Звільнення Благодатного: у ЗСУ повідомили подробиці операції

Росомахи з 68-ї бригади проявили кмітливість у бою. (facebook.com/68brigade)

Захисники України під час операції з деокупації села Благодатне на Донеччині проявили кмітливість: з гранатомета пробили діру в стіні сільського клубу, зайшли через неї та несподівано для росіян «зачистили» їх.

 

Як інформує Україна молода, подробиці звільнення села, де люди зі сльозами зустрічали українських воїнів-визволителів, повідомив речник Сил оборони таврійського напрямку Валерій Шершень у неділю.

 

«Це на межі Донеччини і Запоріжжя. З усією відповідальністю уповноважений заявити про звільнення села Благодатне, що нижче Великої Новосілки.

 

Зробили це воїни 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Операція була успішною у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони Таврійського напрямку», - сказав речник.

 

За його даними, у найпершій штурмовій групі, яка звільняла приміщення сільського клубу, був і заступник командира бригади.

 

«Загарбники опиралися до останнього. Наші воїни застосували певну кмітливість. Завдяки пострілу з гранатомета зробили в стіні клубу дірку, буквально через ту діру зайшла група на захоплення, далі відбувалася зачистка. Взяли в оточення кілька ворогів.

 

Пропонували здатися, ті, з останніх, відмовилися це робити, тому відбулася зачистка. Одночасно була звільнена і школа, подавлено вогневий натиск зі школи і з клубу. В ході операції вдалося взяти в полон російських військових», - розповів пан Шершень.

 

Всього вдалося взяти в полон 6 окупантів, з яких двоє – російські військовослужбовці, а інші – представники так званої "ДНР".

 

Український прапор у селі підняв боєць на псевдо "Олімп".

 

«Є навіть факти, що в цьому селі українське населення чекало на ЗСУ, люди, які перебували в полоні, коли відбулася зачистка, побачили наших бійців, вийшли, обіймалися, сльози... Був дуже щемливий момент», – розповів речник Сил оборони таврійського напрямку.

 

Як повідомляла «УМ», у неділю воїни 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша у взаємодії з сусідніми підрозділами звільнили населений пункт Благодатне Донецької області.

 

Над селом знову замайорів український прапор.