В Ізраїлі назвали вино на честь загиблого танкіста-волинянина Костянтина Мрочка

10:37, 12.05.2023
В Ізраїлі назвали вино на честь загиблого танкіста-волинянина Костянтина Мрочка

Костянтин Мрочко посмертно був нагороджений орденом «Золота зірка» з присвоєнням звання Герой України. (Фейсбук: Борис Ложкин)

Ім'ям українського захисника з Волині Костянтина Мрочка, який загинув, захищаючи Київщину від російських окупантів названо рожеве вино врожаю 2022 року в Ізраїлі.

 

Як інформує УМ, про це  у своєму Фейсбуку написав віцепрезидент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін.

 

Як повідомив Борис Ложкін, лозу, з винограду якої зроблено Kostia Rose, Костянтин висадив кілька років тому на винограднику органічної ферми Lev-Adam у Бат-Шломо під Хайфою.

 

Тут він пропрацював понад чотири роки і за цей час, як пише Lev-Adam, встиг стати «опорою ферми, людиною, якою всі захоплювалися, а він, своєю чергою, захоплювався народом Ізраїлю».

 

Минулого року Костянтин планував збирати перший урожай зі своєї лози, але працівникам ферми це довелося зробити без нього.

 

24 лютого 2022 року він пішов на фронт добровольцем. За кілька днів, 8 березня, загинув у районі Макарова під час оборони Києва.

 

У російсько-українській війні Костянтин брав участь із перших днів. 2014 року був під Іловайськом, а 2015 року під Дебальцевим його танк вивів з оточення колону техніки, провівши її мінним полем.

 

Костянтина Мрочка посмертно нагородили орденом «Золота зірка» з присвоєнням звання Герой України.

 

Нагадаємо, що президент посмертно відзначив державними нагородами 149 українських військовослужбовців.

 

Як повідомляла УМ, будівництво Всеукраїнського храму-пантеону на честь загиблих у російсько-українській війні розпочали небайдужі патріоти та благодійники в селі Лішня Кременецького району Тернопільської області.