Відомий адвокат Олександр Поліводський загинув у бою на Луганщині, фото

18:39, 23.04.2023
Відомий адвокат Олександр Поліводський загинув у бою на Луганщині, фото

Адвокат і воїн Олександр Поліводський. (facebook.com/oleksandr.polivodskyy)

Кандидат юридичних наук, відомий адвокат Олександр Поліводський загинув під час виконання бойового завдання на Луганщині.

 

Воював захисник на посаді радіотелефоніста 2-ї радіостанції інформаційно-телекомунікаційного вузла. З перших днів після вторгнення пішов до тероборони. 

 

В Україні і за кордоном пан Поліводський був відомий тим, що у 2010-2011 роках увійшов до Топ-100 найкращих юристів України.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила Національна асоціація адвокатів України.

 

Згодом трагічну звістку підтвердила і донька воїна – Софія Поліводська.

 

 

«Понад 20 років він займався адвокатською діяльністю, спеціалізувався на аграрному та земельному праві, праві у сфері нерухомості та судових спорах.

 

Неодноразово запрошувався радником міжнародних організацій – Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, Європейської комісії тощо, був радником низки громадських організацій аграрної сфери.

До лютого 2023 року очолював Комітет з аграрного, земельного та довкілевого права НААУ», - зазначають в асоціації адвокатів.

 

«Боже, тату! Сльози невпинно ллють рікою…Чи настане колись ранок, коли я прокинусь без діри у грудях, без кому в горлі? Чи зможу я колись вдихнути на повні груди? Ти був моїм всесвітом, моїм ґрунтом під ногами, моїм захистом, моїм натхненням, моїм прикладом, моєю найбільшою любов‘ю. Все що ти робив, ти робив з думкою про нашу сім‘ю та про Україну.

 

Кожна зустріч протягом року була як остання, сповнена ніжності, печалі, розмов, батьківських порад та настанов. Я, однак, не розуміла, що ти зі мною прощався. Немає слів, щоб описати як я тобою пишаюсь. Ти мій герой, мій недосяжний ідеал. Дякую за все. Обіцяю, ми вистоїмо, будемо і далі боротись за нашу велику, незалежну Україну. Чекаю зустрічі у вічності. Люблю тебе!», - написала донька Софія Поліводська у соцмережах.

 

 

У захисника лишилися дружина Станіслава, донька Софія та син Тарас.

 

Олександр Поліводський увійшов до списку 10 найбільш рекомендованих юристів практики «Аграрне право» з дослідження «Вибір клієнта» та в Топ-100 найкращих юристів України 2010—2011 років, проведеного «Юридичною газетою».

 

Також він викладав у "Могилянці" з вересня 2001 року.

 

До повномасштабного вторгнення Росії він очолював Комітет з аграрного, земельного та довкілевого права НААУ, а у лютому 2023 року добровільно залишив посаду через службу у лавах Збройних сил України.

 

У грудні 2021 року Поліводського було відзначено нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України "Видатний адвокат України".

 

 

В інтерв'ю виданню "Pravo.ua" у травні 2022 року Олександр Поліводський розповідав, що вирішив піти на службу ще до початку повномасштабної війни. На початку лютого 2022 року він прийшов у військкомат для укладання контракту на службу в резерві у батальйоні територіальної оборони, а 24 лютого мав здати останні медичні довідки для цього.

 

Як повідомляла «УМ», соліст Одеського національного академічного театру опери та балету Ростислав Янчишен, який пішов на фронт добровольцем в лавах тероборони в перші дні вторгнення рф, загинув під час виконання бойового завдання на фронті.