Феодор ІІ нагородив Епіфанія найвищою нагородою Олександрійського Патріархату

13:12, 06.03.2023
Феодор ІІ нагородив Епіфанія найвищою нагородою Олександрійського Патріархату

Митрополит Епіфаній після вручення найвищої нагороди Олександрійського Патріархату (Фото ПЦУ)

5 березня 2023 р. після Літургії, яку в патріаршому храмі Благовіщення м. Олександрія спільно очолили Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, у Патріаршій резиденції відбулося офіційне прийняття.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

 

Під час нього Предстоятель Олександрійської Церкви ще раз привітав владику Епіфанія та делегацію Православної Церкви України з візитом. Відзначаючи особисті заслуги Предстоятеля Православної Церкви України, Папа і Патріарх Феодор вручив йому Великий Хрест Ордена святого апостола і євангелиста Марка – найвищу нагороду Патріархату. 

 

Також нагородами були відзначені єрархи ПЦУ. Митрополиті Вінницький і Барський Симеон та митрополит Білоцерківський Євстратій були нагороджені Золотим Хрестом давнього патріаршого Ордена преподобного Сави Освяченого. Членам делегації Патріарх вручив пам’ятні подарунки.

 

Від імені Олександрійського Патріархату з нагоди візиту української делегації та свята Торжества Православ’я було дано офіційний обід.

 

Як повідомляла УМ, богослужіння  з нагоди свята Стрітення провів 15 лютого Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.