Стрітення: Епіфаній відслужив літургію в Трапезному храмі Лаври

12:59, 15.02.2023
Стрітення: Епіфаній відслужив літургію в Трапезному храмі Лаври

Епіфаній на Стрітення відслужив літургію у Трапезному храмі Київської лаври. (Фото ПЦУ)

Богослужіння з нагоди свята Стрітення провів 15 лютого Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

“Дорогі брати і сестри! Сердечно вітаю вас зі святом Стрітення Господнього. Це свято - єдине з 12 великих свят церковного року, яке за статутом одночасно є Богородичним і Господнім”, - сказав, зокрема, Предстоятель ПЦУ.

 

У своїй проповіді він закликав провести 24 лютого в молитві за живих та загиблих захисників України, за воїнів та мирних жителів, які постраждали та продовжують страждати від “навали російської імперії зла”.

 

“Наближається річниця повномасштабного російського вторгнення в Україну, річниця великої війни за волю нашої батьківщини. Як християни, ми маємо цей день зустріти молитвою і постом. Тож благословляю на додачу до наших звичайних молитов 24 лютого в наших монастирях та соборних храмах та всюди, де і в кого буде така можливість, протягом дня звершувати читання Псалтиря з молитвою про наших воїнів, про перемогу правди і справедливий мир для України”, - наголосив Епіфаній.

 

Нагадаємо, що християни східного обряду 15 лютого справляють останнє велике свято зими – Стрітення. Воно відзначається на сороковий день після Різдва Христового і встановлене в IV столітті.

 

Додамо, що предстоятель ПЦУ 7 січня вперше провів богослужіння у Києво-Печерській Лаврі. Воно стало можливим після того, як держава повернула у свою власність Свято-Успенський собор і Трапезну церкву.

 

Як повідомляла УМ, на Водохреща Епіфаній освятив воду у Лаврі.